آشنایی با فواید شکر سرخ یا طبرزد
خواص شکر سرخ
شکر سرخ حاوی ویتامین، پروتئین و املاح معدنی فراوانی است. فیبر، آنتی اکسیدان، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم و منیزیم از جمله آنهاست که باعث می شود این ماده مغذی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها مؤثر باشد. برای دردهای شکمی و بیماری های مرتبط با دستگاه گوارش مفید است، به عنوان مثال ملین شکم و رفع کننده ی یبوست می باشد. هم چنین بیماری های کبد را بهبود می بخشد.
- تمیز کننده خون، جلوگیری از بروز کم خونی و تنظیم فشار خون
- برای رفع گرفتگی صدا آن را با آب گرم و روغن بادام استفاده می کنند.
- شکر سرخ برعکس شکر سفید که مولد خلط سودا است، دافع خلط سودا می باشد.
- باعث استحکام بخشیدن به استخوان ها و مفاصل می شود و از پیری زودرس پیشگیری می کند.
- با توجه به طبعش برای حلق، سینه و ریۀ خشک مفید است.
- باعث افزایش نیروی جوانی و شادابی پوست می شود.
- در درمان آنفولانزا، سرفه و سرماخوردگی موثر است.
- تقویت کننده میل جنسی است و از نظر تغذیه ای برای خانم های باردار مفید است.
- برای گرفتگی صدا اگر آن را با آب گرم و روغن بادام بنوشند مفید خواهد بود.
- قولنج و کولیت و ورم و باد روده نیز با شکر سرخ همراه با روغن گاو درمان می گردد.
- شکر سرخ برای درد ناف و گرفتگی های شکمی و پاک کردن بقایای جفت از رحم زنانی که تازه وضع حمل کرده اند مفید است.
- در هنگام احتباس ادرار (بندآمدن ادرار) در مثانه نیز کاربرد دارد.
- شکر سرخ برای سرد مزاجان و کسانی که در بدن آنها اخلاط غلیظه می باشد بهتر است.
نحوه مصرف شکر سرخ
- از شکر سرخ به جای قند همراه با چای استفاده می شود.
- انواع کیک و شیرینی و مربا را می توان با شکر سرخ تهیه کرد.
- از ناخالصی هایی که از روی شیره نیشکر گرفته شده کره محلی تولید می کنند.
- همچنین در صاف کردن عسل طبیعی نیز از این ناخالصی ها استفاده می شود.
-" کف" محصول جانبی به دست آمده از شیره نیشکر است که آن را همراه با نان در صبحانه مصرف میکنند.
-" روشکر" نیز محصول دیگری است که از پخت شیره به دست می آید و در تهیه شربت از آن استفاده میکنند.
برچسب: شکر سرخ، شکر قهوه ای، شکر قرمز، فواید شکر سرخ، طعم شکر سرخ، خواص شکر سرخ برای کودکان،